Chakra thee

Op een zonnige dag kwam La-P in contact met Adriana. Een spring in het veld met veel liefde en passie voor yoga. Zij is de bezielster van adYogini en vroeg me op een dag of ik geen chakra thee wou ontwikkelen. Uiteraard kon La-P dit voorstel niet weigeren en na heel wat blenden en proeven zijn de 7 chakra thees ontstaan!

Wat is een chakra?

In je lichaam zijn er 7 belangrijke energiecentra aanwezig, die bekend staat als ‘chakra’. Chakra komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk “wiel”.  Je kan het voorstellen als een rivier die energie door je lichaam laat stromen of met andere woorden ‘een draaiend wiel van energie’.

De zeven chakra’s

Elke chakra of ‘wiel van energie’ heeft een andere eigenschap op een bepaald gebied in ons lichaam. Als ons lichaam uit balans geraakt door woede, verdriet, angst, ziekte, … dan kan de energie niet goed meer door ons lichaam stromen. Om ons lichaam terug in balans te brengen, gaan we ons focussen op de chakra’s.

De zeven belangrijkste energiepunten in ons lichaam zijn de volgende:

  1. De eerste chakra ‘Muladhara’ stimuleert de wortelchakra. Deze chakra draait om aarding en zorgt ervoor dat je je stabiel voelt. Door een stevige connectie met de aarde, ga je zelf ook zelfzekerder zijn.
  2. De tweede chakra ‘Swadhisthana’ stimuleert het heiligbeen. Dit energiepunt draait om stroming, creativiteit, plezier en seksualiteit.
  3. ‘Manipura’ is de derde chakra die de zonnevlecht stimuleert. Energie, warmte en actie staan hier centraal.
  4. De vierde chakra is ‘Anahata’ die het hart stimuleert. Dit energiepunt staat voor liefde, vergeving, vriendelijkheid naar anderen maar ook naar jezelf. Ik bemin en wordt bemind staat hier centraal.
  5. ‘Vishuddha’ is de vijfde chakra en stimuleert de keel. Deze chakra draait om waarheid en communicatie.
  6. De voorlaatste chakra is ‘Ajna’ en stimuleert het derde oog.  Ons geweten speelt een grote rol in ons bewustzijn en daarom draait deze chakra rond inzicht, het buikgevoel.
  7. ‘Sahasrara’ is de laatste chakra die onze kruin stimuleert. Deze chakra zorgt voor verbinding met alles en iedereen. Verbondenheid staat hier centraal.

chakra thee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chakra en thee?

Jawel hoor, ook thee kan helpen om de chakra’s weer in balans te brengen. De thee ondersteunt bepaalde organen in het lichaam die onze energiepunten helpt met stabiliteit. Aan elke chakra zijn er namelijk bepaalde kruiden of vruchten gekoppeld. Dit kan op basis van kleur zijn, maar ook qua werking. Een voorbeeld hiervan is de wortelchakra. Deze draait om aarding dus wortels als look, knollen en de donkerbruine kleur zoals kaneel.

Hieronder vind je voor elke chakra een thee die dit energiepunt helpt om weer in balans te brengen: