Geplaatst op

Strawberry – Basil Iced Tea

strawberry-basil iced tea

Strawberry – Basil Iced Tea

Houd je van lekker zoete aardbeien en rooibos thee? Dan is dit de perfecte Strawberry – Basil iced tea voor jou!
Dit recept is klaar op 5 minuten doordat we te werk gaan via cold brewing. Dit wil zeggen dat je de thee in koud water laat trekken in de plaats van de traditionele warme manier. Super gemakkelijk! Laat hem een nachtje trekken en de volgende dag kan je hem serveren.

Wat heb je nodig voor 1 liter?:

  • 2 eetlepels Rooibos Original thee
  • 5 dikke aardbeien
  • een handvol basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel honing

Hoe ga je te werk?:

  1. Doe een liter water in een grote kan die je kan afdekken en die past in je koelkast.
  2. Schep de pure Rooibos thee in een kan met water. Je kan de thee ook in theezakjes doen, dan hoef je hem later niet te zeven.
  3. Was de aardbeien, verwijder de topjes en snijdt ze in vier. Je mag ze lichtjes plat knijpen met een vork zodat de smaken kunnen vrijkomen. Doe ze vervolgens ook in de kan.
  4. Was nu ook een handvol basilicumblaadjes en voeg deze toe aan je iced tea.
  5. Zet de kan in de koelkast en laat deze een nachtje trekken. De volgende dag kan je hem meteen serveren of indien je de thee er los hebt bijgedaan, eerst nog even zeven.
  6. Opdienen maar! Gooi wat ijsblokjes in een groot glas en werk af met een aardbei en een basilicumblaadje.

Je kan de iced tea ongeveer een week bewaren in je koelkast.Hierna zal de iced tea haar smaak beginnen verliezen, dus opdrinken is de boodschap!

Geniet ervan!